loader image

Metode de cablare pe care fiecare electrician ar trebui să știe

Cabluri izolate din PVC
Aici se folosesc cabluri izolate din PVC. Ele sunt fixate pe perete folosind tampoane din porțelan, lemn sau plastic, care sunt instalate la intervale care sunt la 0.6 m distanță. Acest tip de cabluri este relativ ieftin, dar este, de asemenea, cel mai bun pentru aplicații temporare și nu este potrivit pentru cabluri electrice pentru acasă. Este rar folosit în timpurile moderne.

Carcasa și cablurile de plafonare
Cablul trece printr-o carcasă din lemn care are caneluri paralele care apar la intervale regulate de-a lungul acestuia. Carcasa este fixată pe tavane sau pereți cu șuruburi. Acesta este apoi acoperit cu un capac, astfel încât firele sunt protejate. Acest sistem este, de asemenea, relativ ieftin, dar există un risc ridicat de scurtcircuite care pot duce la riscuri de incendiu.

Cablare Batten
Cablarea Batten este una dintre metodele de bază de cablare care este utilizat astăzi. În cabluri batten, fire izolate sunt rulate prin battens din lemn de tec drept. Acestea sunt fixate pe tavane sau pereți cu prize sau șuruburi. Cablurile sunt montate pe bătături cu cleme de legătură din alamă, care sunt fixate cu cuie rezistente la rugină. Aceasta este o formă simplă și eficientă de cabluri, care este utilizat în principal pentru instalațiile de interior.

Cablare conductă
Cablurile de conductă utilizează cabluri din PVC care sunt filetate prin conducte din PVC sau oțel. În cazul în care conductele rula pe suprafața pereților și plafoanelor, se numește cabluri de conducte de suprafață. Dacă se execută în interiorul suprafeței pereților și acoperite cu tencuieli, se numește cabluri de conducte ascunse.

Cablurile de conductă de suprafață sunt utilizate în aplicații industriale pentru conectarea motoarelor grele. Cablurile ascunse sunt utilizate în aplicații rezidențiale și este cea mai populară dintre metodele de cablare de bază pentru uz rezidențial, deoarece este mai sigur și plăcut estetic.

 

Au avut încredere în noi

Unde ne poți găsi

Bd. Marasti nr. 65-67, Complex ROMEXPO,
Pavilion C6, intrarea D.

Formular cerere servicii

Copyright © 2020 Vigma.